MUZICA IN BISERICA PROTESTANTA SAU DESPRE LUCRAREA OCULTA A DIAVOLULUI

Muzica este arta sunetelor. Așa cum cuvintele ordonate după anumite reguli dau poeme, nuvele sau romane iar din combinatia culorilor rezulta picturi, fresce sau gravuri, muzica produce melodii, armonii și ritmuri care impresionează auzul și psihicul.

Muzica este o forma de comunicare artistica, o combinație armonioasa de sunete avand ca rezultat o impresie agradabila auzului și un balsam pentru suflet. Este o arta care combina legile armoniei, ale melodiei și ritmului utilizând instrumente și voci cu scopul de-a transpune psihicul intr-o secvența temporala de imensa bucurie și plenitudine. Imnurile bisericești sunt creatii artistice compuse din sunete și cuvinte prin care omul cauta pacea lui Dumnezeu. Deși de putina amplitudine in ponderea Serviciului Divin, imnurile religioase sunt modul ideal de-a crea atitudinea psihologică necesara recepționării Cuvântului lui Dumnezeu, precum și a sedimentarii învățăturii sănătoase in albia sufletului.

Originea muzicii este divina fiind unica dintre artele cunoscute care transcende din Cer pana la noi. Scriptura vorbește in multe locuri despre extraordinara melodie a Cerului, despre imensele coruri îngerești, despre sunetele nemaiauzite și despre instrumentele nemaiîntâlnite vreodată. Mai citim acolo ca Lucifer era marele maestru dirijor al orchestrelor cerești. Acest personaj da, înțelege totul despre muzica și despre puterea care poate manipula mințile, răscoli sufletele și pustii inimile. Muzica lejera, lumeasca este unul dintre instrumentele cele mai active și mai incisive prin care se pot controla mulțimile, afectând in mod tragic relatiile personale, viețile și in final destinele oamenilor. Satana controlează umanitatea prin minciuna, bani și…industria divertismentului. Citam intr-un material de anul trecut cum, după propria mărturie a lui Ozzy Osbourne, solistul vocal al formației de rock britanice Black Sabbath, albumul Paranoid a determinat și acompaniat in 40 de ani de la lansare (1970), mai mult de zece mii de sinucideri. Stilurile muzicale super ritmate precum rock and roll – ul in toate variantele sale (rock psihodelic, rock balade, industrial rock, rock melodic, rock gotic, indi rock, hard rock, punk), pop și toate variantele (pop – rock, disco, blues, country, dance, reggie), jazz, rap și gospel sunt derivate din muzica rhythm and blues inventata de către negrii de pe plantațiile de bumbac din sudul Statelor Unite. Ritmul sincopat este preluat de la incantațiile șamanilor susținute de tamburine care alături de ingerarea de halucinogene și alcool induceau transa vizionara. Muzica numita folck sau muzica de inspirație populară este in general axata pe creațiile celte și saxone din evul mediu fiind un gen aparte de muzica, promovată in general, de către miscarea hippie și adaptata libretelor protestatare. Atât folck-ul protestatar cât și rock-ul psihodelic sunt genurile muzicale care au însoțit și susținut miscarea hippie de-a lungul unei decade.

Coperta albumului Paranoid al formației de rock britanice Black Sabbath. Mesajul satanic al îngerului morții și numărul criptic al bestiei 666, văzut de forma inversa și voalata. O imagine deformata, paranoica a realității existentei. Titlurile pieselor incluse in album sunt concludente: War Pigs, Hand of Doom, Electric Funeral etc. Textele inspira la violenta, razbunare, ucidere și viața fericita și plină de împliniri de după moarte.

Muzica clasica sau cultă este un capitol aparte între stilurile muzicale fiind ceea ce s-ar numi coroana cu nestemate a acestei deosebite arte. Compozitorii preclasici, clasici sau moderni au cautat sa exprime prin opera lor ceea ce scriitorii au realizat prin alcătuiri de cuvinte ori pictorii prin combinarea culorilor: o creație artistica unica și irepetabilă. Prin sunete artistul a descris simțăminte, peisaje, împrejurări, acțiuni, fenomene. De cele mai multe ori libretul operei era creatia altei persoane.

Libretistul italian Lorenzo da Ponte a scris textele pentru trei opere importante ale marelui Wolfgang Amadeus Mozart. Evreu sefardi, silit de împrejurări trece la catolicism și devine sacerdote iezuit. In același timp intra intr-o liga masonica, probabil aceeași din care făcea parte și compozitorul. A funcționat de asemenea ca profesor intr-o universitate iezuită in Statele Unite, unde a și murit. In libretele sale, strecoară învățături și idei masone urmând desigur, indicațiile lui Mozart. Ca și acest libretist mulți poeți ai epocii au dedicat creațiile lor masoneriei însoțind operele compozitorilor masoni: Wolfgang Von Goethe, Rudyard Kipling, Rubén Dario, Oscar Wild, Lord Byron etc.

Mulți dintre compozitorii clasici și moderni au cochetat mai mult sau mai puțin cu masoneria: cum am amintit Mozart (care dedica Scena a 8-a din opera Flautul Fermecat in întregime Marelui Arhitect al Universului), Ludwig van Beethoven (Simfonia a III -a Eroica, dedicată in întregime mentalității masone), Franz Joseph Haydn, Franz Liszt (Rapsodia ungară nr. 2, glorifica ideile masone de a guverna lumea), Felix Mendelson Bartholdi, Hector Berlioz, Niccolo Paganini, Giaccomo Mayerbeer etc.

Multe dintre imnurile protestante urmează linia melodica a unor compozitori masoni, cu texte (librete) proprii, mai mult ori mai puțin reușite și inspirate. Dar esența imnului este alta, aceea marcată de către compozitor, nu de libretist.

Imnurile Creștine din bisericile protestante sunt in mare parte creatii aparținând unor compozitori masoni. Aceștia, când au compus muzica respectiva au avut in vedere alte „divinități” și au fost inspirați de către alte duhuri. Fără îndoiala, linia melodica la multe dintre aceste imnuri este excepțională. Nu degeaba Lucifer, s-ar numi cel mai mare muzician care a existat vreodata pe pamant!

Un exemplu important și deosebit de evident a manipulării satanice prin muzica este piesa You Raise Me Up, aparținând unui duo irlandezo-norvegian numit Secret Garden. Aceștia compun și interpretează muzica New Age. Cu o linie melodica extraordinara aceasta creație a fost premiata de nenumărate ori și reprodusă de zeci de artiști. Intr-o interpretare de excepție, de către un artist olandez amator, brutar de profesie Martin Hurkens, melodia te transpune cu totul in alte sfere. Textul vorbește despre „cineva” care care te ajuta sa te ridici in situațiile dificile pe care ți le da uneori viața și orice ascultător ar interpreta ca acel ce întotdeauna este alături de tine este Domnul. Nimic mai fals și înșelător. Acel cineva, care se ascunde in spatele unor cuvinte deosebite, învăluite intr-o melodie înălțătoare, nu este Domnul ci un personaj de cu totul alta natura! Acesta ne inseala, noi cădem in capcana adularii și el ne otrăvește sufletul… Nimeni nu si-ar fi imaginat ca o astfel de melodie si un astfel de libret (text) ar putea exprima dragoste si admiratie pentru un „înger de lumina”, in realitate un personaj nefast, sinonim cu moartea vesnica. Dar așa lucrează marele maestru al înșelăciunii! Între creațiile vădit satanice ale rock-ului și toate versiunile sale cele mai agresive (hard, metal, heavy), prin care diavolul vorbește direct ascultătorilor, baladele melodioase și inselatoare precum șoaptele șarpelui in Eden ori operele clasice magnifice in amplitudinea și complexitatea lor, exista un spațiu suficient pentru ca Lucifer sa manipuleze conștiințele și sa altereze sufletele cu multă suferinta.

O melodie, o interpretare și un text deosebit. Multă sensibilitate și risipa de caldura. Numic mai înșelător! In spatele acestei înălțătoare scene rânjește diavolul, care turbat cum este, cauta sa devoreze sufletele naive. Jumătate din Cartea Proverbelor critica prostia și face apel la intelepciune iar Apostolul Pavel vorbește despre cercetarea lucrurilor și pastrarea a ceea ce este bun. Dacă lumea n-ar fi atât de comoda in gândire Satana n-ar avea prea mult succes!

Artiștii interpreți se adaptează cerințelor marelui maestru al sunetelor Lucifer. Acesta da faima, succes, bani tuturor acelora care ii servesc in lucrarea-i mincinoasa și sunt dispuși pentru o mana de galbeni sa-și vândă sufletul și mântuirea. Pentru asta formațiile de muzica lumeasca sunt atât de cunoscute iar liderii acestora pot influența enorm in societate. Unii își dau nume care arata direct spre originile lor, ca de exemplu: HIM formație de rock gotic finlandeza care folosește inițialele His Infernal Majesty. Muzica acestora este fără nici un dubiu satanica iar titlurile melodiilor vorbesc despre lumea demonilor, moarte și salvarea care vine prin Lucrifer! Alții se fac ei înșiși slujitorii diavolului și mărturisesc cu vanitate aceasta, precum membri formației britanice Rolling Stones. Unele dintre melodiile acestei formații sunt imnuri de preamărire la adresa Satanei. Alți interpreți de succes sunt sataniști sub acoperire însă lucrează cu mult sârg pentru stăpânul lor: Lady Gaga, Madonna, Miley Cyrus, Ariana Grande, Justin Bieber, Eminem, Katty Perry, Shakira, Rihanna, Selena Gomez, Bruno Mars, Enrique Iglesias, Nicki Minaj, Britney Spears, Beyonce etc. Lista ar putea continua cu zeci și zeci de nume. Bob Dylan, un celebru cantautor american a avut intr-o emisiune televizata o clipa de sinceritate și a mărturisit ca a făcut un pact cu diavolul. Acești artiști transmit de pe scena mesaje subliminale publicului exaltat, fie prin cuvinte și expresii cântate, fie prin gesturi, semne sau limbaj corporal. Aceste mesaje vorbesc despre iubiri interzise, adulterine, despre relații homosexuale, despre amorul liber, despre droguri, despre alcool și tabac, despre interzicerea căsătoriei și libertinaj, despre „dulceața” morții prin sinucidere, despre viața liberă, fără constrângeri, despre plăceri și vicii și despre „tirania” lui Dumnezeu. Practic, nu exista un singur cântec din genul lejer care sa nu conțină cel puțin unul dintre elementele arătate. Lumea adora astfel de îndemnuri.

Muzica numita gospel, specifica unor congregații baptiste, evangheliste, presbiteriene ori metodiste își are originea, așa cum am arătat in ritmurile anticipative căderii in transa din practica voodoo, o vrăjitorie cu origini in Africa neagră. Textele repetitive, ritmul frenetic și miscarile spasmodice vorbesc de la sine despre cine sta in spatele inspirației.

Acest gen de muzica, neagră și la propriu și la figurat, a rămas mult timp, decade, specifica unor biserici protestante din Statele Unite. De câtva timp ritmurile turbate au început sa inunde protestantismul european. Fel de fel de menestreli animati de-un duh mincinos s-au strecurat între protestanți iar acum au mare cautare in toate bisericile.

Toată hoarda aceea de maneliști „religioși” au adus cu ei și au aprins foc strain pe altarul credinței curate și in ultimul bastion al protestantismului autentic: Biserica Adventista. Ei au fost promovați, crescuți și propulsați in biserica chiar de aceia care aveau menirea sa pastoreasca și sa păzească turma Domnului. Nu numai ca păcătuiesc prin destrăbălare, curvind cu duhurile necurate dar mai săvârșesc o nelegiuire: aceea a simoniei, promovând și vânzând prin comunitati acele creatii inselatoare, fiindcă nu au nimic duhovnicesc in ele, ci doar propria trufie. Pastorii înșiși le fac lobby, reclama și ii lauda de sus, de la anvon chiar in timpul serviciului divin. Ba încă, mai fac publice și prețurile de vânzare!

Acesta este un video promoțional ADRA Romania, pentru o nerușinată campanie în Irak. Am publicat intr-un articol de anul trecut dedesubturile acestei intervenții și nu mai insist asupra ei. Vreau doar sa arat pana unde merge nesimtirea responsabililor acestui organism și nu numai. Ce legătura este între intunerec și lumina? Niciuna! Dar între doi cantăreți consacrați de muzica ușoară, lumeasca și manelista adventista Luiza Spiridon? Banul!

In lumea adventa sunt mulți astfel de maneliști. Nu le dau numele pentru ca nu vreau sa le arat mizeria. Sunt unul mai venal ca celălalt. Își spun ca sunt binecuvântați dar nu fac nimic pentru slava lui Dumnezeu, deși spun pe fata asta, ci pentru bani și slava lor desarta. Își vor lua pedeapsa binemeritata la sfârșitul veacului acestuia căci Cuvântul așa vorbește rostind acea teribila sentința: „Plecați de la mine căci nu va cunosc!” Au schimbat imnariul. Cântările vechi abea se mai aduc aminte. Compozițiile noi sunt masone. Majoritatea. Includerea in Miscarea Ecumenica Mondiala a însemnat și pactul cu diavolul. Mai jos las un exemplu de linie melodica adventista însă de origine masona.

Imaginile care insotesc acest videoclip sunt grăitoare: ce mare înșelăciune și ce limita fina între adevăr și minciuna! Aici intervine măiestria perversa a Șarpelui cel Vechi, cel ce va face sa piardă mulți dintre copiii lui Dumnezeu cu amăgirile sale!

In final, o categorie aparte de „artiști” lipitori, bine trăitori pe spezele bisericii, adică plătiți din zecimea luată cu japca poporului Advent, sunt acei oportuniști de profesie care se produc speculând orice ocazie, eveniment ori activitate colaterală in biserica. „Creatiile” acestora (textier și interpret) sunt ridicole și infantile, gunoaie literar-muzicale dar care in lipsa de critica trec examenul și încasează cecul!

Aici este „creatia” artistica a Dulăului Uniunii pentru Facebook, asociat cu un manelist de ocazie. Pentru o astfel de porcărie oamenii aceștia au câștigat mai mult de treizeci de arginți! Ma intreb, ce gândește Domnul nostru despre zelul „revoluționar” a lui Laiu ca și despre prietenia de nezdruncinat cu iezuiții, partenerii săi pe la emisiuni tv. dubioase?Fara îndoiala acest personaj este un nostalgic comunist judecând după linia melodica a „operei” sale…

 

Barcelona – Palau Solita i Plegamans – Escatrón

Ianuarie 2019

 

 

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: