SPITALUL ONCOLOGIC ADVENTIST: DIZERTAȚIE DESPRE SINDROMUL LUI BALAC

Trebuie sa-l fi impresionat pana la nebunie pe BALAC regele Moabului imaginea mulțimii corturilor poporului lui Dumnezeu organizați in tabere, pe șesul care se desfășura pe malul drept al Iordanului, in fata Ierihonului. Era o vedere pe care acest domnitor n-o putea asimila fără sa se cutremure de teama mai ales ca avea cunoștința deplina a nimicirii totale a amoritilor, un popor înfrățit cu al sau. Acea demonstrație de forța pe care poporul Israel o arata, consecutiva groazei pe care însuși Dumnezeu o strecura in sufletele locuitorilor acelor locuri l-au determinat pe Balac sa experimenteze un atac de panica din cele mai violente.

Balaam era cunoscut in toată regiunea. Era un vizionar prin care Dumnezeu vorbea oamenilor. Era o personalitate in acele vremuri și un om temut fiindcă era glasul Celui Atotputernic. Cuvântul sau era viața sau moarte. Balac se temea de Balaam. Ar fi vrut sa-l evite pe cât posibil însă presiunea gandului ca va împărtăși aceeași soarta cu copiii lui Amorit și prin aceasta impulsat de instinctul de conservare, l-a îndemnat sa trimită emisari, departe, pe Eufrat acolo unde locuia vizionarul, și sa-l determine prin promisiuni de daruri importante sa vina și sa facă la fata locului uz de puterea sa, sa blesteme acel popor nou venit de peste pustie și sa-l elibereze pe el Balac și poporul Moabului, de toată groaza morții. Cu fiecare încercare nereușită de-a revarsa prin gura lui Balaam vreun blestem îngrozitor asupra poporului Israel, Balac se afunda mai adanc in intunerecul disperării. Deznădejdea lui era generatoare de polemica și de cereri injuste iar când in neputința lui de-a cumpara cu daruri, promisiuni și onoruri cuvântul lui Balaam in favoarea sa, Balac a devenit obraznic, nerespectuos și amenintator.

Aceasta este ceea ce putem numi Sindromul lui Balac, adică insistenta nemăsurata pentru o cauza pierdută. Este o caracteristica a persoanelor persuasive, inspirate de diavolul și care urmăresc un scop egoist, de înavuțire si/sau de înălțare. Șarpele in Eden a determinat prima pereche la neascultare prin insistenta psihotică. Balac a vrut sa obțină un folos propriu dintr-o cauza care-l avea sortit pieirii. Cei cu Spitalul Oncologic Adventist din Tg. Mures, manifesta același nărav ca și Balac fiul lui Tipor: deși își văd visul egoist năruit insista presionand poporul Advent sa facă ceea ce nu-i in planul lui Dumnezeu sa facă. Deși văd limpede ca insistentele lor smecheresti cad in sacul fără fund al indiferentei enoriașilor, maharii afacerii repeta la nesfârșit cererea dându-i forme și ambalaje diferite de fiecare data, doar-doar vor ghici formula înșelăciunii perfecte.

Mega afacerea masona a Spitalului Oncologic Adventist din Tg. Mures are aceeași finalitate ca și Câmpurile de exterminare naziste: uciderea in masa, consecutiva înavuțirii șmecherilor din clica ticăloșilor. Familia Benta și acoliții lor își freacă palmele a biruința dar nu știu ca sunt bolnavi de Sindromul Balac și ca sfârșitul lor este aproape: e chiar la uși!

In toamna acestui an a avut loc pe domeniul balnear al familiei Benta de la Sangeorgiu de Mures, o reuniune urgenta a Asociației pentru Suport și Inițiativa al cărui director este, se putea altfel, masonul Remus Benta, cu scopul de-a urgenta colectarea de fonduri pentru demararea lucrărilor Proiectului Spitalului. Din darea de seama prezentată oarecum in secret, am inteles ca suma colectata (furată!) pana acum enoriașilor a fost de aproximativ 330 de mii de euro. Este o cantitate infima pentru necesitatile începutului și demararea lucrărilor care așa cum se știe din comunicările făcute se cifrează undeva in jurul sumei de 5,5 milioane de euro. La aceasta data ar fi fost necesar sa fie finalizată prima etapa și sa se înceapă etapa a doua a Proiectului. Au fost convocați la reuniune tot clanul șmecherilor și toti trepădușii Uniunii. Văditelor semne de preocupare și nervilor abia mascați, s-au adăugat și durerile de cap pe care le-au dat unii participanți cu întrebări incomode: cum se vor restitui banii in cazul in care Proiectul nu se va realiza, dacă este ori nu este un spital privat, ale cui vor fii beneficiile etc. Fără îndoiala, treburile nu merg așa cum s-a crezut. Poporul Advent, nu mai e nici credul și nici tont! Știe sa-și întrebe Domnul dacă acel negoț se înscrie cu adevărat in „misiunea vindecătoare a lui Isus”, așa cum le place șmecherilor sa minta, ori este o teapa pe care o șleahtă de masoni înghesuiți de datorii și obligații neplătite mafiilor locale, încearcă sa o tragă unor naivi! Se pare ca răspunsul nu a fost favorabil țeparului Benta. Toți acei angrenați in aceasta mega afacere, fie dulăi visători la ciolane grase, fie cotarle lătrătoare la luna și cu gând la un oscior molcut sunt suferinzi de Sindromul Balac: insista patologic in cererile lor de donatii! Deși văd ca este aproape imposibil sa ajungă sa însele enoriașii cu promisiuni goale și minciuni josnice, insista. Pana când? Pana vor inebuni de-a binelea. Și au și inebunit pentru ca au început sa amenințe. Deocamdată voalat. Mai târziu, pe fata. Ca Balac fiul lui Tipor…

De la început, Proiectul acestui Spital s-a bizuit pe o mare minciuna:aceea care se regaseste in logotipul sau mason. Domnul Isus a vindecat, a prezervat viața. Acest Spital trimite oamenii la moarte. Chimioterapia este mortala. Îmbogățește șmecherii și ucide bolnavii.

Din analiza făcută asupra donatorilor de pana acum am descoperit ori identificat următoarele tipuri de contribuienti:

1. Prietenii și familiari ai/din clanul Benta. Aceștia sunt donatori din obligație.

2. Enoriași din comunitatea Nazna, fieful familiei Benta. Sunt așa numitii donanti temători de consecința refuzului.

3. Credinciosi adventiști care o fac din inertie fără sa se întrebe dacă ceea ce fac e bine sau rău. Se numesc donatori indiferenti.

4. Credinciosi care donează ca sa se pună bine cu biserica fără sa fie convinși de utilitatea gestului. Aceștia se numesc donatori jumătate de norma.

5. Acei oameni cu interese meschine care cred ca pot prinde un oscior de ros in Spital intr-un viitor apropiat, dând un bănuț și făcând tărăboi cu asta. Ei sunt donatorii linge blide.

6. Donatorii angrenați in sistem făcând parte din tagma pastorilor și angajaților pe la Uniune și conferinte care dau dar nu din banii lor ci din fonduri oculte constituite din zecime pentru astfel de ocazii. Aceștia sunt donatorii de ocazie. Sunt cei mai activi in a face lobby.

Nu am găsit încă un donator care sa o facă din convingere, din inima și cu buna credinta. Nu cred ca exista și ma bucur ca nu exista. Înseamnă ca Duhul lui Dumnezeu mai lucrează in oameni și ne da prudenta înțelepciunii. Acel Proiect de Spital este o lucrare diavolească făcută de oameni care s-au vândut pentru bani, putere și influența printului intunerecului. Îmi place sa cred ca și eu, umil serv al Domnului prin ceea ce am scris, am împiedicat ca aceasta lucrare sa se facă. Bolnavii sunt vindecați prin Domnul. Cei care sufere Sindromul lui Balac n-au parte de niciun tratament. Spitalul lor este focul veșnic, acolo unde va fi aruncat și Șarpele cel vechi, tatăl lor și tatăl minciunii!

Nota Bene: Îmi scria ieri un cunoscător al clanului Benta, imediat după publicarea articolului, ca toate rudeniile familiei, băieți și fete, mai tineri ori mai tomnatici, câteva zeci, s-au inscris care pe unde, la scoli de medicina. Unii, mai bănoși sunt prin străinătățuri. Alții, prin jurul casei. Ei sunt nădejdea clanului pentru viitorii angajați ai Spitalului. Aceștia sunt cei care vor pacta tăcerea. Ceilalți, donatorii linge-blide vor rămâne ceea ce sunt: oameni de mana a doua. Jocurile sunt demult făcute!

Escatron, Zaragosa (15 de Diciembre de 2018)

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: