SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PROFESORULUI FLORIN LAIU

hqdefault
Florin Läiu, în 18.09.2014 la Timpul Sperantei cu un „aranjament” potrivit prestatiei.

Domnule Profesor,
Acum vreo câteva säptämâni am avut „pläcerea” sä întâlnesc un comentariu al dumitale într-un blog al meu (www.pescarideoameni.blog) referitor la un articol (în realitate au fost patru articole succesive) asupra mega-afacerii francmasone de la Tg.Mures a Spitalului Oncologic Adventist.
Nu ti-am räspuns atunci considerând cä un comentariu atât de obraznic meritä un altfel de tratament si mult mai public. O fac acum.
Afirmai, desigur dupä citirea pe särite a articolului (fiindcä orice nu provine din interiorul intelectului dumitale de mare „gânditor” al Bisericii, este blasfemie!), urmätoarele:
– cä articolul este în totalitate o rusine;
– cä face parte dintr-o obsesie conspirativä generala;
– cä te-ai bucura ca Biserica sä mä dea afarä (sic!).
Cu toate aceste expresii m-am mai întâlnit în Academia Oswalt Glait pe care o „manevrezi” despotic când am îndräznit sä tratez problema „iezuitismului” fruntasului Bisericii Advente Le Roy Froom. Si atunci ca si acum, m-ai muscat cu aceeasi osârdie maidanezä, färä sä administrezi nici cel mai neânsemnat contraargument ci doar fixisme despre „conspiratii si denigräri”. Astäzi este dovedit cä Le Roy Edwin Froom, a fost mason si iezuit asa cum într-un viitor nu prea îndepärtat se va dovedi cä tu ai fost un auxilium (simpatizant) al Companiei, personaj toxic si deplorabil. Dar sä nu ne anticipäm, profesore!
N-am înteles pentru cine e o rusine scrierea: pentru cei implicati în excrocherie ori pentru mine care am încercat sä deschid ochii celor înselati? Fiindcä nu precizezi, am presupus cä mä ai desemnat „rusinii”. Adevärul este cä o opinie venitä de la unul ca tine îmi cade perpendicular si nu-mi dä ghes la vreun fel de analizä cu tot aerul de „pärinte întelept” pe care ti-l dai pe ori unde apari. Stim, de unde ti se trage aceastä trufie!
Apoi diatriba conspiratiei profesore este atât de uzatä în vocabularul dumitale încât si-a pierdut orice formä de originalitate devenind pateticä. Am prezentat probe irefutabile, tu nimic! Cine, sä te creadä pe cuvânt, pe tine, un auxilium (simpatizant) iezuit?
Bucuria ta, concretizatä în „datul afara din Bisericä”, pentru cä am încercat sä spun adevärul despre o excrocherie masonä care vrea sä atragä în vârtejul säu veninos bani si constiinte curate, nu mä poate decât satisface având în vedere cä si pe altii i-au dat afarä din sinagogä iar astäzi îi cinstim si îi iubim…Poate cä ai vrut sä spui comunitate iar nu Bisericä. Nu-i acelasi lucru! Cred cä stii cä Biserica e a Domnului Isus iar El nu „dä afarä” pe nimeni pe când comunitatea, adunarea sunt organizatii administrative, omenesti. Cât despre oameni…mä rog, ce-ti pot spune eu si sä nu stii tu…!
Acum bine, aceste trei idei ale comentariului täu, da-mi voie sä le folosesc în sens invers analizând exhaustiv pozitia pe care ai manifestat-o în emisiunea televizatä din 18 septembrie 2014, la Timpul Sperantei (Speranta TV). Protagonisti au fost pr. Marius Talos (iezuit), mr. Vladimir Petercä (profesor de teologie catolicä) si Florin Läiu (profesor de teologie biblicä) cu tema cunoasterea Societatii lui Isus (Ordinul iezuit).
Contextul general al emisiunii a fost färä îndoialä unul ecumenic si de proslävire a Ordinului Iezuit si a bisericii romano – catolice.
Primul adevär l-a rostit de moderatorul emisiunii, un nepregätit, în minutul 15:08 când iti facea prezentarea: „unul cu initiativä în a crea un dialog interconfesional”, adicä cu initiativä în ecumenism în traducere directä. Iar primul neadevär ìl rostesti dta. profesore în minutul 15:43, al emisiunii când afirmi cä esti în necunostintä de cauza dacä Biserica Adventä poartä ori nu dialog ecumenic cu alte biserici (Romano – Catolicä, se subântelege!). Päi, se poate mestere!? Dta. care le stii pe toate si esti omul „initiativei”, sä nu stii ce face seful täu Ted Wilson si mâna lui dreaptä, zâmbäretul Ganoune Diop, eternul prezent la Vatican? Penibil ignorant ori mincinos cu licentä! Una din douä: alege!
A doua bâlbä, o „servesti” în minutul 16:40, atunci când faci o dulce prezentare a unui iezuit chilian numindu-l pärinte. Dupä cum stiu Scriptura iti spune cä existä un singur Pärinte si cä numind astfel un om sävârsesti un päcat. Dar cum dta. esti deasupra umanilor, îti este îngäduit!
A treia inconsistentä o savârsesti în minutul 17:10, când faci apologia unui iezuit numit, de data aceasta corect Manuel de Lacunza y Diaz (1731 – 1801), afirmând cä ar fi fost unul dintre pionierii miscärii milleranist – adventiste. Nota 3, profesore! Acest examen l-ai picat, fiind inventator de gogorite. Cä unele idei ale acestui catolic räzvrätit au pätruns în Biserica Adventistä prin intermediul altor iezuiti deja infiltrati acolo, nimic mai adevärat. Dar cä ar fi fost pionier al adventismului, cred ca ai dat-o în prostealä. Sa-ti amintesc una dintre elucubratiile teologice ale acestui „pionier”: el nega sfârsitul Lumii ca un moment de distrugere totalä a Pamântului si al Cerului, contrazicând astfel Scriptura. A fost pânä la sfârsitul vietii un catolic „ortodox”.
In minutul 18:48, faci afirmatia cutremurätoare, publicä si directä a faptului cä te simti „legat si bine reprezentat” de cätre acest iezuit. Eu cred cä suntem legati si bine reprezentati de cätre Isus Hristos. Numai nebunii potrivit Scripturii, se încred în alti oameni…Quod erat demonstrandum!
În momentul 19:11, afirmi despre Samuele Bacchiocchi cä a fost teolog al Bisericii Adventiste. Poate. A fost plasat de anumiti „prieteni” la Andrews University, ca profesor. Adu-ti aminte cä chiar din interiorul Bisericii au iesit voci care au criticat pozitia sa fatä de ziua de odihna, adicä despre faptul cä-i mai reducea din solemnitate. El s-a desävârsit ca teolog la Universitatea Gregorianä (iezuitä) nu trebuie sä uitäm aceasta. Si cine inträ acolo credincios, iezuit iese!
Sfârsitul emisiunii a fost apoteotic prin imbecilitatea delirului verbal si a anulat orice urmä de bun simt la adresa doctrinei advente. Identificai profesore aceastä blestematä companie iezuitä, aceea care are pe constiintä decimarea a mai mult de 50 de milioane de oameni de pe toate continentele de-a lungul istoriei incluzând reformatori, cu cei 144 de mii de räscumpärati din necazul cel mare, cei ce-L vor urma pe Miel în tot locul. O afirmatie care te desfiinteaza nu numai ca adventist ci si ca om normal în gândire!
Dupa vizionare, am avut nevoie de minute întregi de recompunere. Toatä prestatia ta în aceea emisiune a fost lamentabilä dar totodatä scuzabilä. Poate cotarla sä facä altceva decât sä se gudure pe lângä duläul fioros?
Aici s-a demonstrat deplin cä esti un auxilium iezuit. Nici mäcar un infiltrat nu esti! O faci si o exprimi fätis. Te au santajat cu ceva, amenintat ori cumpärat. Un trädätor!
Pot afirma cä ti-ai arätat adevärata fatä de vândut Fiarei. Ai uitat ce scria Ellen White despre acest ordin cälugäresc asasin, despre sträduinta acestuia de-a distruge Biserica Adventistä, despre infiltrare acesteia cu elemente toxice gen auxilium ori chiar sacerdoti iezuiti în învätämânt, edituri sau organizatii administrative? Aiii, am uitat: si dânsa inventa conspiratii, potrivit criteriului täu de-a discerne problemele, nu-i asa!?
Acum pot afirma despre tine, folosindu-ti propriile expresii directionate spre persoana mea, cä:
– tu însuti esti o rusine pentru Biserica Adventistä fiind de fapt un vândut iezuitilor. În fond, ai partea ta în planul ecumenizärii Bisericii din România;
– prin ceea ce ai spus rezultä usor de înteles cä existä o conspiratie împotriva Bisericii dusä la capät de cätre iezuiti, armata asasinä a Vaticanului în care si tu pui bobita de otravä!
– rezultä usor de înteles cä ai ajuns profesor la Institutul Teologic. Este „specialitatea” iezuitilor de-a perverti adevärurile biblice prin profesori simpatizanti ai doctrinei romano – catolice.
– rezultä dificil de înteles cum cei responsabili de învätämântul teologic superior, cunoscându-ti afinitätile te mai îngäduiesc încä acolo unde esti. Explicatia este simplä: un alt simpatizant iezuit te sustine!

Doresc ca Dumnezeu sä se îndure de tine!

Barcelona, 31/03/2018

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

6 gânduri despre „SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PROFESORULUI FLORIN LAIU”

  1. Da, dar când Scriptura ne numește fatarnici și pui de naparci, ticalosi, nenorociți sau orbi și goi ba, mai mult când ne numește prosti și nebuni, nu mai suntem așa sensibili și nici atât de critici, așa-i Aurele!?
   Folosești aceeași limba de lemn și expresii tocite de uzura “răutate, veninetc” al oricărui “adventurist” indignat. Cunosc bine… specia și nu le fac cazul! Unul ca tine a rezultat mutant după ce ți-ai dormit somnul religios prin nu știu ce comunitate uitată chiar de dracu’!
   Nu știi nimic și in fond nici nu te interesează! Îți place doar sa latri ca și câinele chior la luna!

   Apreciază

 1. Sorin Bubău, te manifesti exact ca raposatul Vadim Tudor. Faptul ca ai primit cateva informatii(bune sau rele), pe care altii nu le-au stiut sau poate nici nu exista, nu-ti da dreptul sa-i faci pe ceilalti nestiutori, neinteresati si prosti. Sa nu ramai cu impresia ca tu latrii diferit. Am apreciat cateva lucruri postate de tine dar, felul cum l-ai abordat pe Aurel denota o lipsa acuta de bun simt, sa nu mai zic de Duh Sfant. Sa nu traiesti cu impresia ca dracu’ a uitat de Barselona! Toate cele bune!

  Apreciază

  1. Toate cele bune pentru tine deasemenea. In primul rand trebuie sa-ți atrag atenția ca Barcelona se scrie așa cum am scris eu. Faptul ca ma compari cu Vadim, ma onorează. A fost unul dintre marii poeți contemporani ai neamului, un om sensibil și milos, temător de Dumnezeu și un mare roman. Mulțumesc! Cât despre Aurel, da-mi voie sa-ți spun ca nu-l cunosc și nici nu am nimic de împărțit cu el. Dau mii de răspunsuri in toate părțile. Poate ca l-am deranjat pe Aurel cu vrei expresie nepotrivita și ne la locul ei. Îmi cer scuze.
   Spui “faptul ca ai primit câteva informații…” iar apoi îmi adresezi o multime de acuzații te descalifica din start ca cititor și te transforma in barfitor.
   Eu fac munca de investigație, atât ca profesiune cât mai ales, pasiune pentru slujirea Adevarului lui Hristos. Ca Laiu și Aurel îți sunt prieteni, foarte bine! Dar asta nu-ți da dreptul la subiectivism și nici la descalificari. Lătratul dumitale miroase a gura nespălată, domnul meu. Lătrat de maidanez purecos supărat pe ciolanelul pe care nu-l poate ocupa. Cât despre dracu’, vorba marelui Vadim “ii bătrân” și-i in toate părțile, ofilitule!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: